Што претставува Витацептин?

Vitaceptin® е создаден како резултат на напорите да се најде производ од природно потекло и својства кои ќе го подобрат здравјето.
Формулата на Vitaceptin ® е од растително потекло од активните супстанции на две јужноамерикански растенија со карактеристични квалитети – Petiveria alliacea и Iresine celosia.
☑го поддржува имунитетот со максимална антиоксидантна активност,
☑има антитуморни својства
☑100% природен состав.

Petiveria alliacea и Iresine celosia​

 
Petiveria alliacea
◾ Висока ефикасност во зајакнувањето на имунолошкиот систем;
◾ Антиоксидансите во неговиот состав имаат способност да ја повратат штетата предизвикана од слободните радикали;
◾ Богат извор на фитохемикалии кои ги уништуваат малигните клетките без да влијаат на здравите;
◾ Има природни анти-инфламаторни својства;
◾ Го намалува шеќерот во крвта во значителна мера;
◾ Го поддржува имунолошкиот систем и ја зголемува одбраната на телото во борбата против ракот преку стимулирање на производството на NK клетки и лимфоцити;
◾ Обезбедува заштита од инфекции;
◾ Го стимулира правилното функционирање на дигестивниот систем;
Iresine celosia
◾ Традиционално се користи за дијагноза, превенција и третман при различни болести;
◾ Има голема антиоксидантна активност;
◾ Висока содржина на моќни антиоксиданси – изотиоцијанати и антоцијанин,
◾ Изобилен извор на танини, кои имаат антивирусни и антибактериски својства; полифеноли и терпени;
◾ Има антиинфламаторно и цитотоксично дејство;
◾ Богати со структурни полисахариди и природни протеини;
◾ Моќен ефект на одложување, спречување и инхибиција на појавата на тумори;

Како влијае Витацептин?

Витацептин® е уникатна формулација која ги комбинира медицинските придобивки на Iresine celosia и Petiveria alliacea. Овие растителни екстракти содржат богата мешавина на биоактивни соединенија кои покажуваат моќни антиканцерогени својства. Механизмот на дејство на Витацептин® вклучува таргетирање на повеќе молекуларни патишта вклучени во прогресијата на ракот и метастазите, со што го попречуваат растот на туморот и ги подобруваат природните одбранбени механизми на телото против клетките на ракот.

– Ги блокира реактивните слободни радикали. Радикалите поврзани со антиоксиданси не се опасни за телото.

– Апсорбира и отстранува токсини, радионуклиди и штетни материи, детоксифицирајќи го телото.

– Поради своите антиоксидантни својства, Vitaceptin ® донира слободни електрони на радикалите, ги деактивира и ги неутрализира. Процесот на делење на слободните радикали е прекинат и откако ќе се деактивираат, тие немаат штетно дејство врз клетките.

– Витацептинот го поддржува имунолошкиот систем преку прекинување на процесот на интоксикација во клетките, го збогатува телото со кислород и антиоксиданси, ја стимулира коскената срцевина и тоа доведува до формирање на повеќе црвени крвни зрнца (еритроцити) и хемоглобин.

Кога се користи Витацептин?

Кога и како се внесува Витацептин?

Пред, за време и после зрачење или хемотерапија: 3 таблети 3 пати на ден 30 минути пред оброците.

За превенција и детоксикациски ефект: 2 таблети два пати на ден 30 минути пред јадење.

Колку таблети содржи Vitaceptin ®?

Едно пакување Vitaceptin ® содржи 10 блистери од 9 таблети (вкупно 90 таблети по пакување).