Vitaceptin® е создаден како резултат на напорите да се најде производ од природно потекло и својства кои ќе го подобрат здравјето.

Формулата на Viaceptin ® е од растително потекло од активните супстанции на две јужноамерикански растенија со карактеристични квалитети – Petiveria alliacea и Iresine celosia.
☑го поддржува имунитетот со максимална антиоксидантна активност,
☑има антитуморни својства
☑100% природен состав.

Vitaceptin® е создаден како резултат на напорите да се најде производ од природно потекло и својства кои ќе го подобрат здравјето.

Формулата на Viaceptin ® е од растително потекло од активните супстанции на две јужноамерикански растенија со карактеристични квалитети – Petiveria alliacea и Iresine celosia.
☑го поддржува имунитетот со максимална антиоксидантна активност,
☑има антитуморни својства
☑100% природен состав.

Вешто комбинирани, лековитите својства од 🌱 Petiveria alliacea и 🌿 Iresine celosia својства го претвораат Vitaceptin® во иновативен и докажан ефикасен додаток во исхраната со антиоксидантни, антивирусни, антимикробни и антитуморни ефекти, поддржувајќи го брзото обновување на имунолошкиот систем, дигестивниот систем и коскената срцевина.
🌱 Petiveria alliacea
◾ Висока ефикасност во зајакнувањето на имунолошкиот систем;
◾ Антиоксидансите во неговиот состав имаат способност да ја повратат штетата предизвикана од слободните радикали;
◾ Богат извор на фитохемикалии кои ги уништуваат малигните клетките без да влијаат на здравите;
◾ Има природни анти-инфламаторни својства;
◾ Го намалува шеќерот во крвта во значителна мера;
◾ Го поддржува имунолошкиот систем и ја зголемува одбраната на телото во борбата против ракот преку стимулирање на производството на NK клетки и лимфоцити;
◾ Обезбедува заштита од инфекции;
◾ Го стимулира правилното функционирање на дигестивниот систем;
🌿 Iresine celosia
◾ Традиционално се користи за дијагноза, превенција и третман при различни болести;
◾ Има голема антиоксидантна активност;
◾ Висока содржина на моќни антиоксиданси – изотиоцијанати и антоцијанин,
◾ Изобилен извор на танини, кои имаат антивирусни и антибактериски својства; полифеноли и терпени;
◾ Има антиинфламаторно и цитотоксично дејство;
◾ Богати со структурни полисахариди и природни протеини;
◾ Моќен ефект на одложување, спречување и инхибиција на појавата на тумори;